companyName

           Цени
на счетоводство и
счетоводни услуги
от 50  лв/месец!!!

Счетоводни услуги

Български

Български
English English

 

spacerImage


Счетоводна къща АВД Пенконсулт предлага евтино модерно счетоводство и счетоводни услуги:

 • Абонаментно счетоводно обслужване;
 • Годишно счетоводно приключване;
 • Изготвяне на счетоводни финансови отчети;
 • Изготвяне на счетоводни отчети за управлението;
 • Счетоводство и счетоводни услуги по интернет;
 • Финансово-счетоводен анализ;
 • Одитинг и заверка на финансови отчети;
 • Попълване на статистически форми и подаване в НСИ;
 • Производство, себестойност и калкулации;
 • Счетоводно обслужване на свободни професии;
 • Справка-декларация, дневници и дискети по ЗДДС;
 • Следене и възстановяване на ДДС;
 • Интрастат и VIES декларации;
 • ТРЗ и личен състав;
 • Държавно обществено осигуряване;
 • Допълнително задължително пенсионно осигуряване;
 • Здравно осигуряване;
 • Изготвяне на трудови и граждански договори;
 • Изготвяне на ведомости за работна заплата;
 • Подаване на декларация образец 1 и 6 в НОИ и НАП;
 • Подаване на уведомления и декларации за персонала;
 • Подаване на декларации за самоосигуряващи се лица;
 • Изготвяне на образци за пенсиониране;
 • Внасяне на дължими данъци, акцизи и осигуровки;
 • Изготвяне на данъчни декларации по ЗКПО и ЗДДФЛ;
 • Данъчна защита;
 • Консултации по счетоводство, данъци и осигуряване;
 • Изготвяне на документи за банкови кредити;
 • Регистрации и правни консултации;
 • Представителство;
 • Други услуги.

Счетоводството е създадено да измерва и отчита икономическата дейност, за да я улесни.
Счетоводна къща АВД Пенконсулт има всичко необходимо за всеки вкус и предпочитание. Ние предлагаме счетоводство и счетоводни услуги както на абонаментен принцип, така и като отделни счетоводни услуги.
Счетоводна къща АВД Пенконсулт ви предлага традиционни офис-базирани счетоводство и счетоводни услуги от офиса ни в кв. Лозенец (ж.к. Лозенец), а също така и по-авангардните и значително по-евтини счетоводство и счетоводни услуги по интернет. Освен това са възможни и всякакви комбинации от двата вида счетоводно обслужване, т.е. ако извършваме традиционната счетоводна услуга в офиса ни в Лозенец, можем да инкорпорираме в нея в различна степен интернет online елементи. До каква степен тези елементи на online счетоводство ще бъдат вградени като част от финансово-счетоводната услуга зависи от желанието ви и от спецификата на вашата дейност.
Поради широката гама от технологии които използваме (традиционни и интернет базирани) ние можем да предлагаме счетоводство и счетоводни услуги на ниски цени за клиенти от всички райони на София и региони на страната. Клиенти от ж.к. Лозенец и околните райони на София ще бъдат улеснени от местоположението на офиса ни в кв. Лозенец (кв. Южен Парк), намиращ се в удобна близост до Центъра и Южните райони на София (ж.к. Иван Вазов, ж.к. Стрелбище, ж.к. Гоце Делчев, ж.к. Хладилника, ж.к. Белите брези, ж.к. Хиподрума, ж.к. Борово, ж.к. Манастирски ливади, ж.к. Красно село, ж.к. Лагера, ж.к. Бъкстон, кв. Драгалевци, кв. Бояна, кв. Симеоново); клиенти, които нямат лесен достъп до офиса ни в ж.к. Лозенец, могат използвайки удобството на интернет да се възползват от ниските цени на счетоводство и счетоводни услуги, които предлагаме.
По-надолу са изброени някои от предимствата на традиционното счетоводство и счетоводни услуги (от офиса ни в кв. Лозенец), интернет-базираното счетоводство и счетоводни услуги, а също така и предимствата и необходимостта от воденето на счетоводство и използването на счетоводни услуги по принцип. Проследете сътоветната връзка за да научите повече за интересуващата ви категория счетоводство и счетоводни услуги:

Традиционно офис-базирано счетоводство и счетоводни услуги
Интернет-базирано счетоводство и счетоводни услуги
Кому са нужни счетоводство и счетоводни услуги

Традиционно офис-базирано счетоводство и счетоводни услуги

Счетоводна къща АВД Пенконсулт ви предлага пълна гама финансово счетоводни услуги на ниски цени! Абонаментно счетоводно обслужване, от което ще останете доволни! Офисът ни е разположен в един от най-престижните райони на София - кв. Лозенец, но цените на счетоводство и счетоводни услуги, които предлагаме са ниски и достъпни.
Счетоводните услуги на счетоводна къща АВД Пенконсулт ще ви улеснят в развитието на вашия бизнес, като поемат от вас грижата за счетоводните ви операции. Ще имате възможност да максимизирате печалбите си без дори да е необходимо да знаете нещо за сложните счетоводни понятия, заложени в закона за счетоводството и счетоводните стандарти. Ако термини като първичен и вторичен счетоводен документ, счетоводна сметка, счетоводна справка, актив и пасив, счетоводен баланс, счетоводен отчет, оборотна ведомост, ОПР, VIES Интрастат, са безинтересни или просто неразбираеми за вас, не се притеснявайте защото те са наша грижа. От вас се изисква просто да се доверите на предлаганите от нас финансово счетоводни услуги и ние ще ви изолираме от тези отегчителни, но неизбежни счетоводни понятия.
Счетоводна къща АВД Пенконсулт ще извършва вместо вас, като част от пакет за абонаментно счетоводство или в рамките на отделни счетоводни услуги, всички необходими за вашето счетоводство взаимодействия с НАП, НОИ и други институции.
Благодарение на надлежното водене на счетоводството ви, което е част от нашите пакети за абонаментни счетоводни услуги, вие ще можете да получавате своевременна и достоверна информация за финансовото си състояние във всеки един момент. Това ще ви даде възможност да максимизирате печалбите и да минимизирате загубите си.
Офисът ни е разположен в кв. Лозенец, в удобна близост до Центъра и Южните райони на София (кв. Иван Вазов, кв. Стрелбище, кв. Гоце Делчев, кв. Хладилника, кв. Белите брези, кв. Хиподрума, кв. Борово, кв. Манастирски ливади, кв. Красно село, кв. Лагера, кв. Бъкстон, кв. Драгалевци, кв. Бояна, кв. Симеоново). Това ще улесни голям кръг клиенти от Лозенец и прилежащите райони. Близостта на кв. Лозенец до Центъра, го прави удобна алтернатива като локация на счетоводна фирма, спестявайки часове от време и тонове от нерви, загубени в задръстванията.
Не на последно място трябва да споменем, че едно от основните предимства на счетоводна къща АВД Пенконсулт, е че ви предлага евтино счетоводство и счетоводни услуги в престижния квартал Лозенец, без ниската цена да понижава качеството на счетоводното обслужване. Ако сте уморени да плащате раздутите цени на счетоводство и счетоводни услуги, предлагани на българския счетоводен пазар, моля заповядайте при счетоводна къща АВД Пенконсулт - Офис Лозенец и се насладете на евтино, модерно и качествено счетоводство и счетоводни услуги на едни от най-ниските цени за счетоводно обслужване, достъпни на пазара.

Счетоводство и счетоводни услуги по интернет

Счетоводна къща АВД Пенконсулт се стреми да бъде на гребена на вълната на пазара за счетоводни услуги.
За ваше улеснение ние предлагаме счетоводство и счетоводни услуги по интернет. Ако сте уморени от посещения до офиса на счетоводна фирма няколко пъти месечно за неща, които биха могли да се свършат по интернет, то счетоводна къща АВД Пенконсулт е правилният избор като доставчик на счетоводство и счетоводни услуги за вас.
С много малки изключения обмена на счетоводни и други документи между вас и счетоводна къща АВД Пенконсулт може да се извърши като online счетоводна услуга, без да се налага да посещавате офиса ни в ж.к. Лозенец. Това е така, защото за да извършим счетоводните услуги по водене на счетоводството ви, ние не се нуждаем от оригиналните документи, а от техни копия. Според закона за счетоводството (чл.6, ал.1), счетоводният документ може да е както хартиен, така и технически носител на счетоводна информация, така че няма законови пречки за това обменът на счетоводни документи по между ни да става в електронен вид. Ако в даден случай се налага обмен на оригинални хартиени счетоводни документи това също може да стане дистанционно, чрез куриерска служба (почти не се налага).
При счетоводните услуги по интернет, за повишаване на сигурността може да се използва криптиране на обменяните счетоводни и други документи. Счетоводна къща АВД Пенконсулт разполага с удостоверение за електронен подпис, което при необходимост може да използва за електронно подписване на изпратените до вас счетоводни документи, отчети и др. Електронният подпис, положен върху счетоводните документи, счетоводните отчети и др. има силата на нотариално заверен подпис и е много по надежден от обикновения ръчен подпис, който лесно може да бъде подправен от недобронамерени лица.
Счетоводството и счетоводните услуги по интернет са особено подходящи за фирми, намиращи се в други райони на страната, освен София. Ако във вашият град или село не се предлагат евтино счетоводство и счетоводни услуги и вие сте удовлетворени от евтините цени на счетоводни услуги, предлагани от счетоводна къща АВД Пенконсулт, моля не се притеснявайте от разстоянието, а се свържете с нас от страницата ни за контакт. Предпочитаният метод за контакт с клиентите ни е чрез Skype, което ни дава възможност да провеждаме неограничени по време разговори безплатно. По този начин можем да ви предложим всякакви счетоводни консултации като част от абонаментно и неабонаментно счетоводно обслужване, които нормално бихте могли да получите при посещение в офиса ни. Ако нямате инсталиран Skype, просто посетете www.skype.com за изтегляне на тази безплатна и много полезна програма.
Фирми локализирани в София, също биха оценили положително предлаганите от счетоводна къща АВД Пенконсулт, счетоводство и счетоводни услуги по интернет. Те спестяват необходимостта от неколкократни месечни визити до нашия офис, което пести време, а както е известно в бизнеса "времето е пари".
Не на последно място, счетоводството и счетоводните услуги по интернет са по удобни и за АВД Пенконсулт, което ни дава възможност да ви предложим по-ниски цени на счетоводни услуги, в сравнение с традиционните, офис-базирани счетоводни услуги.
Счетоводство и счетоводни услуги по интернет са бъдещето в този пазарен сегмент (както и в много други). Тяхната по-ниска себестойност, която се дължи на редуцираното време за директен контакт с клиента (тази загуба на време формира голяма част от реалното оскъпяване на цената) и по-голямата гъвкавост на работното време на интернет базираната счетоводна къща, дава възможност за предлагане на по-евтини цени за счетоводство и счетоводни услуги, което неминуемо ще доведе до все по масовото им навлизане на пазара. Двата основни фактора, които движат всеки един пазар (а също така и човешкото и животинското поведение като цяло) са гладът (лакомията) и страхът (greed and fear). В момента, в който гладът (нуджата от по-ниски цени на счетоводни услуги) надвие страхът от новото ще сме свидетели на масова миграция към интернет базирани счетоводство и счетоводни услуги. Това може и да не стане като рязък преход, а да бъде постепенен еволюционен процес. В условията на глобална финансова криза обаче, каквито се наблюдават днес е много вероятно гладът да се окаже мощен спусък, който да помогне за преодоляването на страха от новото и да допринесе за скокообразното преминаване към новият вид по-евтини интернет-базирани счетоводство и счетоводни услуги (тенденцията за преминаване към интернет базирани услуги не е характерна само за счетоводството и счетоводните услуги; тя е глобална тенденция, която е характерна за всички икономически и географски сегменти). В крайна сметка не съществува накаква коренна разлика между традиционнните офис-базирани счетоводни услуги и авангардното интернет базирано счетоводство и счетоводни услуги; разликата е само в използването на съвременни технологии за информационен обмен, които позволяват значително намаляване цените на интернет-базираните счетоводни услуги.

Кому са нужни счетоводство и счетоводни услуги

В днешният забързан бизнес свят, необходимостта от водене на счетоводство е една неприятна, но крайно необходима реалност. Данъчните закони, законът за счетоводството и счетоводните стандарти са неумолими и онези, които не поддържат изрядна счетоводна отчетност, могат лесно да се озоват в скъпо струваща ситуация, далеч надхвърляща цената дори на най-скъпите счетоводни услуги на пазара или абонаментно счетоводно обслужване от счетоводна къща.
По-големите компании от различни браншове водят счетоводството си без да прибягват към абонаментно счетоводство и счетоводни услуги от външни счетоводни фирми, поддържайки собствен счетоводен отдел. Този вариант на счетоводна отчетност обаче не винаги е удачен за по-малките компании, тъй като поддържането на собствена счетоводна структура е твърде скъпо. За тях е икономически по-изгодно да използват абонаментно счетоводство и/или счетоводни услуги от външен източник – счетоводна къща. Към абонаментно счетоводство и счетоводни услуги от счетоводна къща в по-редки случаи прибягват и по-големи по размер компании. Техните причини за това са различни, не на последно място бидейки добрата репутация и високия професионализъм на счетоводните услуги предлагани от реномирани счетоводни къщи. В много случаи служителите в собствения счетоводен отдел на компанията са достатъчно компетентни, за да се справят с повечето счетоводни задачи, но макар и рядко в практиката възникват ситуации, в които се налага използването на счетоводни услуги от специализирана счетоводна фирма, която разполага с необходимия професионализъм и опит за решаване на всякакви счетоводни и финансови задачи.
По-непрозорливите бизнесмени считат воденето на счетоводство и особено плащането на пари за счетоводните услуги на външна счетоводна фирма за напълно излишен и обременяващ разход. Техните бизнес планове обаче не винаги сработват добре, тъй като в много случаи те дори не знаят с какви активи и пасиви на счетоводния баланс разполагат в даден момент, та камо ли как да ги използват правилно и печелившо. От друга страна добрите стратези в бизнеса знаят, че не е възможно да отгатнем бъдещето, без добре да познаваме миналото и настоящето. В бизнес света познаването на миналото и настоящето е равносилно на изрядно счетоводство, което минава през поддържането на собствена счетоводна структура или през абонамент за счетоводство и счетоводни услуги при счетоводна фирма. Разгадаването на бъдещето, от гледна точка на успешния бизнесмен или корпорация означава да направим анализ на съществуващите финансово-счетоводни данни, записани в счетоводните отчети, на базата на което да изработим оптимална бизнес стратегия, която да ни донесе максимална печалба. Такива прозорливи бизнесмени са не само склонни да водят подробно счетоводство (например използвайки професионални счетоводни услуги от счетоводна къща), но ясно осъзнават необходимостта от поддържане на изрядни счетоводни регистри на всяка цена. Те са наясно, че цената заплатена за счетоводство и счетоводни услуги днес има двоен положителен ефект върху тяхното утре – от една страна ги предпазва от неприятни загуби (дори фалит), а от друга им носи желани печалби.
Надлежното водене на счетоводството, очертава разликата между занаятчийският (аматьорски) и научният (професионален) подход към бизнеса. Разликата между науката (в случая счетоводна и икономическа наука) и ненауката (занаятчийството) е в подхода и в постиганите резултати. Ученият (в случая икономист или бизнесмен с научен подход) изследва обекта (в случая икономически обект), използвайки научен подход и провежда изследвания, докато започне да получава предсказуеми резултати (в случая предсказуеми финансови резултати); занаятчията от друга страна прави нещата по чувство и всеки път получава различни резултати, които са непредсказуеми и неразбираеми дори за самия него. Ученият използва научен статистически подход, за който е необходимо събиране на статистически данни, които в последствие се обработват посредством регресионен анализ, чийто резултат е изработването на регресионен модел, който ни служи за предсказване бъдещото поведение на изследвания обект. В бизнеса, воден по научен подход на всеки нов ден и на всяка нова сделка може да се гледа като на нов научен експеримент. Статистическите експериментални данни се записват в счетоводните регистри на предприятието, след което при необходимост биха могли да бъдат достъпени и използвани за статистическа обработка и анализ.
Гореказаното доказва, че успешните бизнесмени, за които бизнесът не е хазарт, а научно обосновано начинание с напълно предсказуем финансов резултат (печалба), задължително трябва да водят надлежно счетоводство. Воденето на счетоводство, от гледна точка на бизнесмена означава поддържане на собствен счетоводен отдел или използването на абонаментно счетоводство и счетоводни услуги от външна счетоводна къща.
Научният подход към счетоводството е въведен от "бащата на счетоводството" - италианският математик и францискански монах Лука Пачиоли (съратник на Леонардо да Винчи). Той е автор на първата книга за счетоводство " Всичко за аритметиката, геометрията, пропорциите и пропорционалностите" (Венеция, 1494 год.), в която се съдържа глава "Трактат за сметките и записванията". В този трактат за първи път се описва Венецианската счетоводна система, известна днес като "двустранно счетоводство". Както се вижда, тази счетоводна система не е въведена от кой да е, а от учен математик. Венецианската система и по-нататъшното й доразвитие дава възможност счетоводството и бизнесът да се превърнат от занаят в наука. На базата на статистическите данни събрани в счетоводните регистри е възможно чрез анализ да се предскажат с достатъчно голяма точност бъдещите финансови резултати. Счетоводството и анализът са основата на планомерните печалби на най-преуспяващите съвременни корпорации и отделни инвеститори милиардери. За добрите стратези счетоводството (и в частност счетоводните услуги) е манна небесна, докато за по-непрозорливите то е трън в очите. Разликата между тези два класа бизнес субекти (добри стратези оценяващи счетоводството и лоши стратези неоценяващи счетоводството) е очевидна от резултатите от бизнеса им; както се казва "по резултатите им ще ги познаете".
Макар и индиректно за съществуването на счетоводните услуги, също трябва да благодарим на "бащата на счетоводството" Лука Пачиоли, тъй като без счетоводство не би имало и счетоводни услуги. Така, че в знак на благодарност бихме могли да го наречем и "баща на счетоводните услуги" (счетоводството и счетоводните услуги са генетично свързани, така както всички съвременни хора на земята в крайна сметка произлизат от една единствена двойка предшественици, много години назад).


spacerImage
spacerImage